Fysiotherapie

Bij Fysiotherapie Leerdam verzekeren wij u in Leerdam van de juiste kennis en kunde binnen het behandelen van klachten aan uw spieren en gewrichten. Wij werken samen met huisartsen en andere specialisten in en rondom Leerdam, zodat uw behandeling op een zo goed mogelijke manier verloopt. Heeft u last van overbelaste of verkrampte spieren? Bij onze fysiotherapeut bent u dan op de juiste plek. Bij het begin van uw behandeling wordt een gepersonaliseerd behandelingsplan voor u opgesteld door de fysiotherapeut. Volgt u dit plan, dan zult u uw doelstellingen behalen. Indien gewenst kunnen wij in Leerdam op huisbezoek komen.

Shockwavetherapie

De gezondheidzorg ontwikkelt zich momenteel snel. Onder druk van verzekeraars moeten behandelingen sneller en effectiever zijn en wordt het aantal behandelzittingen bij bijvoorbeeld fysiotherapie beperkt.De behandeling middels shockwave therapie is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Er worden dus GEEN extra kosten in rekening gebracht. Uitsluitend fysiotherapeutische zittingen.De behandelduur is kort en zeer effectief. Reeds na 2 á 3 sessies verklaart 80% van de patiënten dat de pijn gedeeltelijk of zelfs volledig verdwenen is. Bovendien is shockwave therapie bewezen effectief bij chronische klachten aan het bewegingsapparaat.Klachten zoals hielspoor, tenniselleboog, schouderpees ontstekingen, kalk in de schouderpees, achillespees ontsteking , jumpers knee  zijn dikwijls hardnekkig aandoeningen en vereisen vaak een langdurig behandeltraject.

Revalidatie bij een sportblessure en sportfysiotherapie

Fysiotherapie LeerdamHeeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten en wilt u uw sport binnenkort weer oppakken? Kies dan voor onze sportrevalidatie in Leerdam. Onze therapeuten hebben zelf ook veel ervaring in de recreatieve sport en topsport. Wij zijn zelfs de enige geregistreerde sportfysiotherapeut praktijk in de regio.Door een op maat gemaakt trainingsprogramma, kunt u onder begeleiding snel terugkeren in uw eigen sport. Dit programma bevat elementen die geheel zijn afgestemd op uw sport. Zo zijn wij gespecialiseerd in tennis, voetbal, zwemmen en verschillende andere vormen van sport. Het hoofddoel van onze fysio is altijd u coachen en adviseren, zodat u straks weer met zelfvertrouwen uw sport beoefent.

Revalidatie bij kanker

Bent u behandeld tegen kanker of wordt u hier momenteel voor behandeld? Ook oncologische revalidatie wordt door onze fysio aangeboden. Vaak is het zo dat patiënten zich moe voelen of andere medische klachten ervaren na of tijdens de behandeling van kanker. Wij kunnen u herstel op maat aanbieden, daar wij ons in een netwerk van oncorevalidatie bevinden. Onze gepersonaliseerde conditietrainingen en massages beïnvloeden en neutraliseren de klachten. Eveneens is het zorgen voor meer vertrouwen in uw lichaam een hoofddoelstelling bij onze oncologische revalidatie.

Manuele therapie

Manuele therapie biedt ondersteuning bij de bestrijding van klachten in uw rug of nek. De manueel therapeut maakt uw gewrichten weer makkelijk te bewegen. Doordat de pijn afneemt, zult u eenvoudiger bewegingen kunnen maken. Manuele therapie is de geschikte therapievorm voor u bij de volgende klachten:

  • Pijn in uw hoofd en/of nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Voorafgaand aan de behandeling worden uw klachten met u besproken door de manueel therapeut. Ook verricht de fysiotherapeut een onderzoek. Hierna zal in samenwerking met u een behandelingsplan worden gemaakt.

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie betreft fysiotherapie omtrent de voorbereiding op een operatie of het herstel erna. Het gaat hierbij vaak om een operatie aan de knie, schouder, enkel, heup of rug. Dit kan gaan om een kijkoperatie of een totale knie- of heupoperatie. Na het verlaten van het ziekenhuis krijgt u een op maat gemaakt revalidatieprogramma aangereikt. U volgt dit programma zowel thuis als bij onze fysio. Dit programma vindt plaats in samenwerking met uw orthopeed. Onze praktijk werkt samen met de orthopeden van Annatommie. Door een goede communicatie te onderhouden tussen revalidatieartsen, fysiotherapeuten en traumachirurgen, wordt optimaal gewerkt aan het herstel van patiënten.

Fitness 

Wenst u onder begeleiding van een fysiotherapeut verantwoord te sporten? Kies dan ook voor Fysiofitness. U traint dan op een verantwoorde manier in een kleine setting, waar sprake is van een non-competitieve sfeer. Indien u last heeft van chronische lichamelijke klachten, bieden wij u een oefenschema op maat. Volgt u een van bovenstaande behandeltrajecten bij ons? Dan kunt u dit zelfstandig voortzetten door in onze praktijk te komen fitnessen. Dit draagt optimaal bij aan uw herstel.

Fysiotherapie gezocht ? Neem contact op!

Heeft u interesse in een van onze specifieke behandelingen? En wilt u met een fysio actief werken aan uw herstel? Neem dan direct contact op met Fysiotherapie Leerdam. Bel 0345-642618 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Binnen 24 uur kunnen wij u al een plek in onze praktijk geven. Ga ook voor de meest effectieve weg naar herstel en kies voor fysiotherapie in Leerdam.