Skip to main content

Wat is medische fitness?

Medische fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. De gespecialiseerde fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist helpen jou op een verantwoorde manier te sporten en bewegen.

Juist door voldoende beweging kunnen klachten afnemen en verbetert jouw conditie en algehele gezondheid. De training bestaat uit cardiotraining (loopband, fiets, crosstrainer, etc.) en oefeningen gericht op kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Voor wie is medische fitness?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die onder begeleiding wil sporten. Dit kan zijn omdat jij net geopereerd bent, maar dit hoeft niet. Is de stap voor jou te groot om zelf naar de sportschool te gaan? Dan biedt medische fitness jou de juiste begeleiding. Ook als aanvulling op behandelingen bij de fysiotherapeut kan Medische fitness geschikt zijn om jouw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

Hoe werkt het?

Het medische fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreek jij samen met de therapeut jouw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake stelt de therapeut een persoonlijk trainingsschema op die past bij jouw doelen, eventuele klachten en wensen.

Aan de hand van jouw trainingsschema kan jij op de daarvoor bestemde momenten komen trainen in een kleine groep onder begeleiding van de therapeut.